Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

La dimissió de Josep Ramon Bosch com a president de Societat Civil Catalana (SCC) ha agafat a contrapeu a la majoria de grans mitjans catalans. Els mateixos mitjans que havien desestimat les constants i documentades denúncies sobre les vinculacions de Bosch amb l’extrema dreta d’un petit grup de periodistes i que només havien tingut ressò a les xarxes socials i alguns diaris digitals –entre aquests l’Anuari Mèdia.cat.

Oficialment el ja expresident de SCC ha plegat per “motius personals”, però és obvi que la decisió s’ha pres després que el jutjat número 3 de Manresa hagi admès a tràmit una querella contra Bosch per les injúries i amenaces des d’un compte fals de Facebook.

El descobriment d’aquest compte –aquí resumida en un vídeo– ha arribat no per una investigació policial o judicial, sinó per la tasca d’uns periodistes que, a pesar del silenci oficial, no ha acceptat mai les evasives i les mentides de SCC i ha mantingut les investigacions fins a les darreres conseqüències.

Periodistes com Jordi Borràs –amenaçat de mort per les seves investigacions sobre l’extrema dreta-, Bernat Ferrer o Andreu Barnils han hagut de travessar un desert de silencis, insults i amenaces de querelles mai materialitzades. El mateix Borràs ho explica en aquest article.

Al final, Bosch i la mateixa SCC s’han rendit a l’evidència de la veritat, abans fins i tot que molts mitjans de comunicació, que fins avui han obviat el tema. Alguns, més tossuts, encara intenten convertir el victimari en víctima i allargar la mentida.