Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Enmig del procés parlamentari per canviar els òrgans de govern d’IB3, un grup d’acadèmics i professionals de la comunicació han decidit organitzar el seu propi procés de “repensar” la radiotelevisió pública balear.

Una sèrie de ponències convocades tots els divendres entre el 16 d’octubre i el 7 de novembre amb el títol de Futur IB3, permetran conèixer l’opinió de diferents experts, professionals i acadèmics de temes tan diferents com les innovacions tecnologies, el concepte de servei públic, la independència informativa, el paper en el teixit econòmic audiovisual o les funcions a l’hora de vertebrar culturalment i lingüística les Balears.

Entre els participants a les ponències hi ha noms com l’exdirector de Televisió de Catalunya, Francesc Escribano, el Secretari de Comunicació de la Generalitat Valenciana, Josep Maria Vidal, l’investigador del Media Intelligence Service de la Unió Europea de Radiodifusió, David Fernández, o el Director de l’Observatori de la Ràdio a Catalunya, Josep Maria Martí. Entre la primera mancança visible: no figura cap dona convidada.

Les conferències aniran acompanyades d’unes sessions participatives els dissabtes al matí on tothom qui estigui interessat podrà presentar comunicacions que tindrà deu minuts per defensar. Les conclusions es posaran a disposició del govern per tal que “si vol, les tingui en compte”.

La iniciativa és també la primera convocatòria del Laboratori de les Idees de la Mediterrània, un projecte de think tank que pretén vehicular la “participació en el disseny de futur de les nostres Illes”.