Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Ahir hi va haver ocupacions i tancades a diferents seus de la Generalitat per delegats sindicals dels empleats públics per protestar per la negativa del Govern a retornar les pagues extres retallades des del 2012, així com altres drets laborals perduts llavors, com alguns dies d’assumptes propis.

Les tancades van produir-se a la conselleria d’Ocupació, a les seus de l’Institut Català de la Salut (ICS), del Consorci de Barcelona i de la Direcció General de la Funció Pública. Fora de Barcelona van ocupar-se les delegacions de Governació de Lleida, Tarragona i Girona. Avui al matí les protestes continuen amb una concentració a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

A pesar de ser un conflicte que afecta fins a 200.000 treballadors públics a Catalunya, la notícia ha passat força desapercebuda. TV3 no en va informar el seu Telenotícies Vespre d’ahir ni tampoc s’explica al portal 324.cat, i ha calgut esperar a Els Matins d’avui per veure’n alguna referència. La Vanguardia es limita a publicar un teletip d’EFE força breu a la seva edició digital i no s’ha trobat cap referència a El Punt Avui ni Ara. Entre els diaris impresos, només El Periódico i la premsa comarcal han tractat el tema amb certa seriositat.

En canvi, sembla que la situació dels funcionaris catalans només interessa en relació al procés sobiranista. Així, ha tingut més rellevància l’habilitació d’un correu per poder consultar la possible legalitat d’actuacions incloses en la declaració de ruptura, les possibles conseqüències per aquests mateixos treballadors d’aquesta declaració o, fins i tot, la conversió de les seves protestes laborals en mobilitzacions antisobiranistes en una notícia manipulada a La Sexta.