Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Si hi ha un partit que té difícil aconseguir la representació parlamentària diumenge és Unió Democràtica de Catalunya (UDC). Després de la patacada del 27S, en un escenari on els partits d’estricta obediència catalana queden sempre més invisibilitzats respecte als de matriu espanyola que lluiten per la victòria i on hi ha menys escons a repartir, Josep Antoni Duran i Lleida sembla que ho té força complicat per mantenir l’acta de diputat al Congrés espanyol.

LaVanguardia16-12-15Tot i així no podrà queixar-se de la cobertura rebuda des dels mitjans del Grup Godó, on sembla que s’hagi convocat a la mobilització general per salvar la campanya d’Unió. La Vanguardia, mitjà de referència del grup, ha fet un seguiment generós de la campanya incloent tres aparicions en portada –sense comptar la menció col·lectiva de tots els candidats en motiu del debat organitzat per 8TV. Notícies més aviat intranscendents com les declaracions del candidat d’UDC, Josep Sánchez Llibre, assegurant que Duran havia guanyat el debat amb Francesc Homs, o el manifest d’una setantena de persones en defensa de la seva candidatura han tingut un ampli espai a les pàgines del diari. A l’hora d’ordenar els perfils dels diferents candidats elaborats pel diari, el de Duran i Lleida ha estat publicat el penúltim, just abans que Francesc Homs, i en la caricatura que acompanya el text se’l representa com un superheroi.

També 8tv ha participat d’aquesta campanya, organitzant un, com a mínim, original debat en el qual només hi convidaven els caps de llista d’Unió i de Democràcia i Llibertat; sense que quedés massa clar quin era el seu objectiu periodístic més enllà del morbo que pogués tenir l’enfrontament entre dos antics aliats.

Fins i tot Mundo Deportivo s’ha sumat a la campanya convidant Duran i Lleida a la seva redacció a jugar una partida de futbolí. Si bé és cert que el format s’ha repetit amb més candidats –no tots, només Homs i Gabriel Rufián– altra vegada Duran i Lleida ha estat l’escollit per tancar la sèrie.

L’única excepció seria, potser, RAC1, on la presència del candidat democristià s’ha limitat a una entrevista encara en precampanya i amb la polèmica per l’enquesta del CEO que deixava Unió fora del Congrés.

larazon29-11-15Ara, potser hi ha un mitjà que ha fet encara més campanya per Duran i Lleida: La Razón. El diari no només li va dedicar una portada amb una entrevista sorprenentment elogiosa, sinó que a més, les seves enquestes són les úniques on UDC aconseguiria representació parlamentària.