Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

La televisió pública catalana tornarà a emetre enguany el discurs que el monarca espanyol pronuncia tradicionalment per Nadal. Encara que és evident que aquest és un moment polític noticiable –una de les poques vegades que el Cap de l’Estat espanyol fa una declaració pública- la seva emissió en directe ja és més discutible, tenint en compte que fins a una vintena més de canals ho faran de forma simultània.

De fet, com també és habitual, ETB, la televisió pública basca no ho emetrà –només ho va fer durant els anys en els quals el socialista Patxi López va ser Lehendakari- i tampoc la televisió privada Cuatro.

L’única vegada que TV3 no va emetre el discurs va ser el 2013, quan una vaga de la plantilla en protesta per un pla que pretenia externalitzar el departament publicitari ho va impedir. Llavors, ja amb el procés sobiranista formalment engegat, alguns mitjans en van fer una lectura política, com el britànic The Telegraph o el madrileny La Razón. Alguns mitjans catalans van fer-se ressò d’aquesta repercussió internacional.

El 2014, en canvi, tant TV3 com el 324 sí que van emetre el discurs del llavors flamant Felip VI. 23 canals en total van oferir la mateixa programació, inclòs 8tv, i només ETB va trencar el consens.

Una campanya en línia ja ha recollit 7.000 signatures per demanar a TV3 que no emeti l’al·locució reial en entendre que aquesta és una decisió política més que informativa.

Un Comentari

  1. andreu

    I a més per dir-nos el que tots ja sabem que sabíem i que ens dirien: EspÑÑÑÑÑÑ és una e indivisible, que el REY es supermeguayyyyyy, que “los momentos son complicados y difíciles” pero que el rey topexulo está aquí para apoyarnos…. (con que me regalara una parte de su salario yo ya estaría contento, claro que se lo pago yo) y que la monarquía sigue, el circo también, más caña que el pueblo quiere más. N’estic fart de veure aquest senyor i el seu pare, podríem fer un pensament? Gràcies.