Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Sobre la taula, amb els tradicionals galets, canelons i carn d’olla, hi havia un altre punt d’interès a tota trobada familiar: la dialèctica. Els temes sobre la taula eren múltiples i diversos: des de l’#ANECUP de diumenge, passant per si el PSOE ha de donar suport a Rajoy o pactar amb Podemos, o si el Barça de Luís Enrique és millor ja que el de Guardiola.

Si sou de les Illes Balears, però, amb una mica de sort n’haureu pogut afegir un altre. I és que la matinada del 17 de desembre, el panorama audiovisual balear possibilitava tornar a sintonitzar el Canal 33, el Canal Super 3 i el Canal 324 de Televisió de Catalunya a les televisions de les illes, recuperant-se així de l’anomalia transitòria que havia instaurat el govern Bauzà. L’oferta televisiva en llengua catalana, doncs, quedava restaurada i recuperava tres opcions d’òrbita catalana, que s’afegien al TV3CAT i a la balear IB3.

Un fet palpable com la rellevància dels mitjans de comunicació a l’hora construir un ideari social i nacional de cohesió col·lectiva requereix que tots plegats hi posem el punt de mira de manera imprescindible. Així ho va identificar perfectament el Partit Popular quan ha tingut sota control el Govern Balear i la Generalitat Valenciana. De moment, des del principat ens ho hem mirat amb perspectiva, com si la guerra que no anés del tot amb nosaltres. Cal canviar la visió i situar-ho, de nou, a la llista de prioritats. TV3 i Catalunya Ràdio són una eina imprescindible per seguir teixint l’univers simbòlic dels Països Catalans.

Amb la recuperació de la normalitat al País Valencià al punt de mira, de moment, els companys de les Illes Balears ja van poder posar el 3/24 per veure el discurs de Nadal del Rei d’Espanya. D’això, però, ja en parlarem un altre dia.

Els articles d’opinió expressen punts de vista individuals dels seus autors i autores, que no tenen perquè coincidir sempre amb els del Grup Barnils ni amb els de l’Observatori Mèdia.cat.