Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Amb el Mapa de la censura als Països Catalans llancem la segona edició d’aquest informe col·laboratiu i permanent que s’allargarà al llarg de tot l’any per tal d’anar monitoritzant i documentant les amenaces a les llibertats d’expressió, informació i premsa al nostre país.

Aquesta nova edició ve millorada respecte a l’anterior, amb una classificació dels diferents casos que permet classificar els diferents tipus de censura i amenaces.

Amb tan sols tres mesos, el Mapa de la censura als Països catalans 2015 va recollir una cinquantena d’incidents i va superar les 3.000 visites. Enguany pretenem que aquesta esdevingui una eina més precisa i eficaç a l’hora de recollir quines són els principals perills per a la llibertat d’expressió.

Com el Mapa del 2015, aquest és un projecte col·laboratiu. Des de Mèdia.cat anem recollint tots aquells casos que puguem documentar, però aquest projecte està obert a les denúncies i aportacions dels lectors, siguin professionals de la informació o no. Les denúncies de censura es poden enviar a media.cat@grupbarnils.cat

Aquest projecte ha estat possible gràcies al suport de la Fundació Catalunya.