Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Després de cinc edicions de l’Anuari Mèdia.cat, el bagatge acumulat pel projecte comença a ser d’un volum digne de tenir en compte. Ara que estem en ple procés de preparació de la sisena edició hem decidit aprofitar per mirar una mica enrere i comptar que ha suposat, amb números, l’Anuari Mèdia.cat dels silencis mediàtics.

5 edicions: Cada cop de més a menys, tant en quantitat de publicacions, com en abast o qualitat de la publicació. Per posar un exemple, de la primera edició que es limitava a un PDF penjat a Mèdia.cat a l’actual projecte amb web pròpia, infografies en color, enllaços, etc.

69 reportatges: Des de les primeres acusacions contra Iñaki Urdangarin quan ningú s’atrevia a posar-ho blanc sobre negre fins a la situació dels refugiats. La llista de reportatges de l’Anuari Mèdia.cat que amb el temps han obert portades i informatius és ressenyable. Altres, en canvi, encara esperen la seva oportunitat.

22 infografies: La quarta edició de l’Anuari Mèdia.cat va incloure les primeres infografies com a complement informatiu gràfic de gran qualitat. L’any següent aquestes van guanyar pes, convertint-se en temes propis i aconseguint més espai i visibilitat gràcies al color.

12 almanacs: Una novetat de l’Anuari Mèdia.cat 2014 que enguany hi tornarà per tal que l’Anuari tingui més utilitat com a document resum de l’any.

64 autors (18 dels quals estudiants): Molt pocs periodistes han signat dos reportatges a l’Anuari Mèdia.cat. La constant renovació i l’espai per a periodistes joves és una de les banderes del projecte. La col·laboració amb sis universitats per tal que alguns dels seus estudiants puguin signar alguns dels reportatges encara ha incrementat més aquesta dinàmica. Amb tot, periodistes bregats i amb experiència com Víctor Saura, David Fernàndez o Albert Balanzà, també han aportat els seus coneixements a aquestes pàgines.

109.929 visites de 76.111 usuaris diferents: Des que l’Anuari Mèdia.cat té una web pròpia. Una tendència que va en augment i que permet, a més, recuperar molts reportatges que, mesos després de la seva publicació, tornen a primer pla de l’actualitat.

13.251 descàrregues: Aquests són els exemplars sencers descarregats del web de Mèdia.cat, sigui en PDF o e-book.

3.732 exemplars en paper venuts: A pesar d’estar disponible gratuïtament a la xarxa, l’Anuari Mèdia.cat també es ven en paper, una gran part d’aquests exemplars durant les campanyes de micromecenatge. Altres en presentacions presencials. Un agraïment etern a totes aquelles persones que han fet un esforç per fer possible l’Anuari Mèdia.cat.

42.265 euros recollits gràcies a 1.732 mecenes: Una xifra espectacular sumada durant les quatre campanyes exitoses de micromecenatge i que, més enllà dels diners, és la principal prova de la fortalesa del projecte i garantia de la seva independència.

104 presentacions arreu dels Països Catalans: Universitats, ateneus, casals o biblioteques públiques d’arreu del país han acollit les presentacions de l’Anuari Mèdia.cat, una xifra que resumeix la bona acollida del projecte entre el teixit associatiu català, responsable de la major part d’aquestes presentacions.