Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

L’últim dia ha corregut amb força per les xarxes aquest vídeo en el qual un àrbitre de la lliga saudita fa aturar un partit per tal d’obligar al porter de l’equip Al Shabab a tallar-se el cabell segons la “llei islàmica”. Alguns mitjans com El Periódico o Marca s’han fet ressò del vídeo i l’han publicat als seus webs sense tractar de contrastar la informació.

Qui sí que ho ha fet és el programa Les Observateurs del canal France 24, que té una secció especialitzada en la detecció d’intoxicacions a les xarxes socials. Segons expliquen al seu web, el vídeo és real, però data de 2012, quan la federació de futbol saudita va prohibir els pentinats que considerava “provocatius”. Però en realitat aquesta norma va caure ràpidament en l’oblit i no se saben de nous casos en què s’hagi aplicat des de llavors.

Aquest és el vídeo original del 2012: