Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

La campanya de micromecenatge per fer un nou Anuari dels Silencis Mediàtics ha acabat aquest matí amb èxit. Un any més, les aportacions de centenars de mecenes faran possible que 12 silencis mediàtics del 2015 vegin la llum el mes de juny. De moment, us presentem els 12 periodistes (sis dels quals estudiants de periodisme de sis facultats del país) que ja estan treballant en els reportatges que formaran part del nou Anuari. Aquest és l’equip de l’Anuari 2016:

Periodistes:

Arturo Puente @apuente (Estella, Navarra, 1988). Va estudiar periodisme a la Universitat de Navarra i viu a Barcelona des del 2012. Com a periodista treballa habitualment a Catalunya Plural i Eldiario.es, on sobretot escriu temes de política catalana i moviments socials. Col·labora ocasionalment amb mitjans com Gara, Nació Digital, Diagonal o Rac1, entre d’altres. És membre de la Fundació Periodisme Plural.

Isaac Vilalta @isaacvilalta (Gironella, 1980). Periodista i membre del Grup Barnils. Treballa a Catalunya Ràdio des del 2004, primer al departament d’Esports, i ara al departament d’Informatius com a corresponsal a la Catalunya Central. Col·labora amb diversos mitjans com La Directa, Crític i L’Erol. És el redactor en cap i fundador de la revista Volata.

Josep Comajoan @jcomajoan (Vic, 1967) periodista, soci treballador a la cooperativa de comunicació Dies d’agost. Entre 1987 i 2015 va treballar a El 9 Nou, on va tenir diferents responsabilitats, en premsa escrita, digital, ràdio i televisió. Va guanyar el premi Tasis-Torrent de premsa local pel seguiment de la crisi de l’antic escorxador Explasa. Actualment col·labora a ‘La Directa’, és membre del consell editorial de ‘Crític’, a més de soci col·laborador de la cooperativa que l’edita, i soci del Grup de Periodistes Ramon Barnils.

Mercè Pinya @mercepinya (Manacor, 1981), és llicenciada en Humanitats i en Periodisme per la UPF i postgrau d’Agent de Desenvolupament Internacional per la UPC-Setem. Ha treballat en mitjans de comunicació públics com la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya, Barcelona Televisió, i Ràdio i Televisió de Mallorca. Els darrers anys ha format part de l’equip impulsor de l’Ara Balears i també ha treballat com a documentalista a diversos països de Centreamèrica i el Marroc en projectes relacionats amb l’impacte del turisme als països empobrits i els processos migratoris.

Meritxell Verdaguer @mtxllverdaguer (Perafita, 1984). Llicenciada en Ciències Polítiques i Periodisme. Va començar a treballar de periodista a la revista comarcal del Lluçanès, La Rella, on hi va passar gairebé quatre anys. També ha publicat a altres mitjans des dels camps de refugiats sahrauís, Egipte o Palestina, i ha estat co-guionista d’un documental sobre la revolució tunisiana, “Iahraq“. Durant l’últim any ha treballat en comunicació política i també al tercer sector.

Sergi Franch @txapadillo (Reus, 1976). Periodista. Ha viatjat en diferents ocasions a Líbia, Egipte, Kurdistan turc i iraquià, on ha fet diferents reportatges. Des del 2012 ha sovintejat les estades a Síria documentant la vulneració de drets humans. Ha escrit al diari Ara, el setmanari La Directa, ONG-c, El Temps, Gara i ha col·laborat a Catalunya Ràdio i Cadena SER. Ha estat a més, coordinador de Ràdio Terra, director d’Alcover Ràdio i redactor de Pobleviu.

Estudiants:

Isabel Villar (Requena, 1994). Estudiant de Periodisme a la Universitat de València. Ha treballat en Radio Requena i actualment, a la redacció dels informatius de cap de setmana de Radio Valencia Cadena Ser.

Jordi Pascual @jordipasmol (Alcoi, 1994) Estudiant de periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona. El seu contacte amb els mitjans de comunicació va començar a l’institut a través de la ràdio escolar. També ha fet petites col·laboracions amb diversos mitjans de comunicació de l’Alcoià-Comtat. Actualment fa pràctiques a Crític i és membre l’emissora lliure Ràdio Floresta. És un dels periodistes impulsors del mitjà de comunicació cooperatiu de Sant Cugat, elCugatenc.

Laura Ballestero (Barcelona, 1994). Estudiant de periodisme a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, adscrita a la Ramon Llull. Ha col·laborat puntualment amb el setmanari El Temps i amb La Veu de l’Anoia. Ha realitzat les pràctiques a El País.

Gemma Fontané @gemmafontane (Manresa, 1994) estudiant de 3r curs de Comunicació i Periodisme Audiovisuals a la Universitat de Lleida.

Mireia Rom @mireiarom (Reus, 1994). Estudiant de Periodisme i Humanitats a la Universitat Pompeu Fabra. Va realitzar un Erasmus especialitzat en Periodisme Internacional a Aarhus, Dinamarca. Durant aquesta estada, també va elaborar reportatges per al programa Blog Europa de TV3. A més, ha col·laborat com a crítica musical a la revista Totmusicat i va ser voluntària del projecte “52 tallats i un tovalló”, que tenia per objectiu trencar tabús sobre la discapacitat intel·lectual.

Oriol Robiró @urirobiro (Girona, 1990). Estudiant de Periodisme a la Universitat de Vic. Col·labora des de fa dos anys a l’Esportiu de Catalunya els caps de setmana i a l’estiu. Encarregat de la comunicació de la Ribatana CF, de Ribes de Freser.