Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

NOTA DE PREMSA

La sisena edició de l’Anuari Mèdia.cat dels Silencis Mediàtics ha tancat avui la seva campanya de micromecenatge i ha aconseguit el finançament necessari per investigar 12 temes silenciats i per ampliar el reportatge de ‘Presó i aïllament: la mort de Raquel, una exclusiva que el Grup Barnils va avançar en primícia la setmana passada. Durant els quaranta dies que ha durat la campanya a la plataforma Verkami, l’Anuari Mèdia.cat ha aconseguit el suport de 388 mecenes i entitats que han aportat 10.650 euros al projecte.

La coordinadora de l’Anuari, Elisenda Rovira, ha considerat que la campanya de finançament ha estat un èxit “perquè, un any més, els mecenes ens han fet sentir que l’esforç i la dedicació que requereix fer periodisme d’investigació interessa i val la pena”. L’equip del projecte treballa ara amb el periodista Sergi Franch, autor del reportatge sobre el suïcidi d’una interna en situació d’aïllament a la presó de Brians, per continuar la investigació d’aquest tema a partir d’altres casos de presos al Departaments Especials de Règim Tancat (DERT). Així mateix, els altres 11 reportatges que conformen l’Anuari d’enguany, junt amb les infografies i els calendaris de temes silenciats, ja estan a la fase d’edició.

L’Anuari Mèdia.cat, editat per Pol·len Edicions es presentarà a principis de juny. Els mecenes el rebran a casa i també es podrà comprar a diverses llibreries i per internet. Abans de la seva presentació pública, l’Anuari es presentarà en primícia a Barcelona, en un acte exclusiu per a mecenes, “Gintònics contra els silencis”, on s’avançaran els continguts d’aquesta 6a edició i els autors dels reportatges n’explicaran els detalls.

A banda del suport dels mecenes, l’Anuari també compta amb el suport de Fundació Catalunya Fons, el Col·legi de Periodistes i sis facultats de Periodisme dels Països Catalans: la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de València, la Universitat de Vic, la Universitat Ramon Llull i la Universitat de Lleida.

Barcelona, 18 d’abril de 2016