Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

La convocatòria de diferents actes i manifestacions per commemorar la Diada del País Valencià el pròxim 23 d’abril ha provocat una allau d’articles al diari madrileny ABC anunciant una suposada «invasió catalana».

Així, segons el rotatiu de Vocento, el «secessionisme català s’expandeix a València»; «Els independentistes catalans admeten que PSPV i Compromís els han aplanat el camí a València»; «La marxa amb el suport de PSPV i Compromís sortirà al carrer al costat dels independentistes catalans», o «Ciudadanos convoca un acte en defensa de les senyes valencianes enfront de les ingerències catalanistes», i així fins a una desena de titulars similars.

En tots els articles es refereix a aquelles organitzacions o col·lectius valencians que tenen com a opció política un País Valencià independent i integrat al conjunt dels Països Catalans com a «independentistes catalans». Així mateix, titulars com «l’expansió a València del secessionisme català» pretenen donar a entendre que l’independentisme al País Valencià és obra d’una «invasió catalana» i no una proposta política impulsada per ciutadans valencians, per molt minoritària que sigui o per molt poc que agradi al diari.

També censura que la Diputació de València cedeixi la plaça de Bous a un acte que «es presenta amb banderes catalanes», amagant que la senyera sense blau també és oficial a desenes de municipis i altres institucions valencianes.

Així, ABC desvalencianitza una sèrie de ciutadans valencians amb motiu de la seva opció ideològica i s’autoatorga el dret a repartir carnets de bon o mal valencià. I no és la primera vegada que ho fa. Una actitud que el mateix diari ha denunciat repetidament que passa a Catalunya.

Seguint la lògica del diari, de fet, la principal «invasió política catalana» seria el mateix partit Ciutadans, una formació amb matriu catalana, teledirigida des de Barcelona –amb molt poca autonomia local- que és qui pretén decidir que és i que no és una «senya d’identitat valenciana». Quan fa referència a Ciutadans, ABC mai recorda quins són els fons que van permetre al partit presentar-se a les eleccions valencianes, en canvi, cada cop que cita a Acció Cultural del País Valencià recorda que ha rebut subvencions de la Generalitat catalana.