Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Mahmoud Abu Zied, més conegut com a ‘Shawkan’ és un fotoperiodista egipci, corresponsal de les agències Demotix i Corbis. Va ser detingut el 14 d’agost de 2013 mentre cobria una manifestació dels partidaris del president electe defenestrat en un cop d’Estat, Mohamed Morsi a El Caire. Des de llavors està empresonat pendent d’un judici que hauria de celebrar-se al maig, encara que ja s’ha posposat en alguna ocasió. Està acusat d’intent d’assassinat, pertinença a un grup il·legalitzat, participació en una manifestació il·legal i possessió d’armes, pels quals se’l podria condemnar a cadena perpètua. Ha denunciat ha ver patit tortures durant la detenció.

Una campanya internacional de Reporters sense Fronteres en demana l’alliberament.