Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Periodistes, fotògrafs, artistes, intel·lectuals i activistes estan desenvolupant una intensa campanya a Xile per l’alliberament de Felipe Duran, un fotoperiodista que ha seguit especialment el conflicte del poble maputxe amb l’Estat xilè. Un conflicte que massa sovint ha desembocat en enfrontaments violents, repressió i empresonaments de militants maputxes. Duran va ser detingut precisament en trobar-lo juntament amb un dirigent maputxe fugat de la presó. Els seus defensors al·leguen que trobar-se amb clandestins forma part de la seva feina periodística i que en realitat l’empresonament respon a una venjança per les seves fotografies, que sovint han servit per denunciar la brutalitat policial contra les mobilitzacions maputxes.