Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Els principals impulsors de la Plataforma en Defensa de la Llibertat d’Informació (PDLI) expliquen en aquest vídeo els motius i orígens que els han impulsat a crear aquest entitat. L’aprovació de la Llei de seguretat Ciutadana -o ‘Llei Mordassa’-, la reforma de la Llei de Propietat Intel·lectual o la insuficient Llei de Transparència van fer augmentar la preocupació per la qualitat de les llibertats d’expressió i informació a l’Estat espanyol. Així, diferents periodistes, acadèmics, entitats i mitjans de comunicació van fundar la PDLI, una de les primeres iniciatives que compta entre els seus integrants, no només amb organitzacions de periodistes -entre ells la Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP)- sinó també mitjans de comunicació privats com 20Minutos, Eldiario.es o la revista Mongolia.