Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

El Consell d’Informatius de RTVE ha editat recentment aquest vídeo on vuit personalitats del món de la cultura, l’esport, la ciència i el periodisme demanen una RTVE pública independent, plural, veraç i al servei de la ciutadania i no del govern de torn. Una petició que qualifiquen de “dret ciutadà”. Aquest vídeo és la segona part d’aquest altre i s’emmarca en una campanya dels treballadors de la radiotelevisió pública espanyola contra la manipulació i  control polític dels darrers anys. Al vídeo participen l’astronauta Pedro Duque, l’escriptora Almudena Grandes, el periodista Iñaki Gabilondo, el músic Josemi Carmona, el científic Avelino Corma i el poeta Luís García Montero. També els catalans Eduard Punset, divulgador i periodista, i la nadadora Ona Carbonell.