Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Cada cop més, ONG i moviments socials editen anuncis d’alta qualitat per tal de sensibilitzar i conscienciar la ciutadania dels problemes socials, a vegades emprant les mateixes tècniques que les grans empreses han desenvolupat per promoure el consum dels seus productes. Aquest és un recull –publicat originalment pel blog Desalambre de Eldiario.es– dels spots enfocats a cridar l’atenció de la problemàtica dels refugiats. El més recent és d’Amnistia Internacional i es basa en un experiment psicològic que assegura que n’hi ha prou en mirar quatre minuts als ulls a una altra persona per sentir-s’hi més a prop que de qualsevol altra forma. Així, a l’anunci “Mirar a través d eles fronteres”, refugiats i ciutadans europeus es miren als ulls per tal d’intentar humanitzar la problemàtica.

També han editat anuncis similars Save The Children, (amb primera i segona part) tractant d’explicar com els conflictes bèl·lics afecten nens i nenes:

Unicef, que va recórrer a l’humor per explicar com és el viatge dels refugiats:

Metges sense fronteres, més aviat un minidocumental rodat amb càmeres de 360 graus:

O, un més antic de la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat, dirigit per Miguel Bardem, i que critica subhasta de les quotes de refugiats entre els governs de la Unió Europea: