Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Per sisè any consecutiu, l’Anuari Mèdia.cat. Els silencis mediàtics del 2015 surt a la llum. L’edició en paper ja ha sortit de la impremta i el web s’està posant a punt per engegar-lo puntualment dilluns a les set del vespre.

Avui es fa una primera presentació per als mecenes que van contribuir en la categoria “gintònics contra el silenci”. Els que hi assisteixin podran gaudir ja del seu exemplar i saber les línies mestres de l’edició 2016 de l’Anuari.

La presentació oficial, però, no serà fins dilluns a la seu barcelonina del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Enguany l’Anuari vindrà acompanyat per Marc Vidal, vicedegà del Col·legi de Periodistes, Xesca Oliver, presidenta de la Fundació Catalunya Fons i Jaume Asens, tercer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona. A l’acte també hi intervindran, lògicament, Ferran Casas, president del Grup de Periodistes Ramon Barnils –editor de Mèdia.cat- i Elisenda Rovira, coordinadora de l’Anuari Mèdia.cat.

A partir de llavors tots els 12 reportatges que expliquen 12 històries silenciades, menystingudes o passades per alt pels grans mitjans durant el 2015 es trobaran disponibles al portal de l’Anuari a l’abast de tothom. Grans empreses, violacions dels drets humans i realitats socials que passen desapercebudes seran un any més el focus d’atenció del projecte.

Posteriorment s’aniran programant diferents presentacions al llarg dels Països Catalans.

Aquest treball de periodisme d’investigació no hauria estat possible sense el suport de 390 mecenes que van aportar un total de 10. 640 euros, el gruix del finançament, i que suposen la màxima prova de la solidesa i independència del projecte.

Amb l’Anuari Mèdia.cat també hi col·laboren sis universitats dels Països Catalans, que, a més d’un suport econòmic, ofereixen als seus estudiants la possibilitat de col·laborar-hi –amb la mateixa remuneració que la resta de periodistes- introduint-se així en el món del periodisme d’investigació.

També han contribuït a l’actual edició de l’Anuari el Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Fundació Catalunya Fons.