Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Una reforma fiscal del 2012 va fer incompatibles el manteniment de la pensió de jubilació amb el cobrament dels drets d’autor si aquests superen, al llarg de l’any, l’import del Salari Mínim Interprofessional. Una normativa que impedeix que molts creadors -escriptors, compositors, pintors, etc.- inclosos els col·laboradors de mitjans de comunicació com articulistes, ninotaires o fotògrafs puguin complementar les seves pensions -a vegades molt precàries- amb altres ingressos. El risc és perdre una pensió fixa per unes ingressos que són, per definició, irregulars i imprevisibles. Una normativa que, a més, aparta les veus més experimentades del panorama literari, artístic o periodístic. Un vídeo de la plataforma Seguir Creando reivindica el dret a seguir publicant un cop superats el 65 sense haver de renunciar a la seguretat d’una pensió guanyada amb les cotitzacions anteriors.