Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Els representants del Comitè d’Empresa de TV3 s’han presentat aquest matí a la seu de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) mentre s’hi reunia el Consell de Govern per tal de reclamar una reunió sobre l’acusació judicial que l’ens públic manté contra un treballador de la televisió pública que podria comportar-li una pena de set anys de presó.

Els membres del Consell de Govern han preferit abandonar la sala abans que establir converses i aquesta ha quedat ocupada pels sindicalistes, que en el moment de tancar aquesta edició encara s’hi mantenen dins. La seva intenció és romandre-hi fins aconseguir la convocatòria d’una reunió formal. Puntualment informen per Twitter de l’acció i també han desplegat pancartes des de la finestra.

L’acció coincideix amb el segon dia d’aturades parcials –de deu minuts- que la plantilla de TV3 està realitzant pel mateix motiu. A l’abril ja va produir-se una primera onada de vagues.

El conflicte va esclatar després que la CCMA mantingués la petició fiscal de set anys de presó cap a un treballador que el 2012 hauria entrat a l’ordinador del president de la CCMA, Brauli Duart, i hauria enviat des del seu correu electrònic documents amb dades confidencials de tots els membres de la plantilla. La filtració va produir-se en el marc de la lluita contra un ERO que, finalment, va executar-se a finals del mateix any. Des de la família de l’acusat, es destaca la innocència i les greus conseqüències en la salut d’aquest.

Segons informa El Diari del Treball, la descoberta d’un forat de seguretat al sistema informàtic de la CCMA implicaria un gir en el cas, ja que, sempre segons fonts del comitè citades a l’article, el forat detectat hauria permès a qualsevol que entrés al sistema informàtic del grup accedir a les contrasenyes i, per exemple, fer servir la petjada digital de qualsevol altre treballador per fer l’enviament de correus amb totes les dades.

Des de la direcció de la CCMA, en un comunicat de premsa, van destacar que l’acusació d’aquest treballador prové d’un jutge d’instrucció i no de l’ens, que «ni ‘jutja’ ni ‘empresona’». El manteniment com a acusació és en «coherència» amb la denúncia presentada davant els Mossos d’Esquadra després de la filtració i s’assegura que «en el cas que l’advocat defensor promogués un acord amb la Fiscalia, la Corporació no posarà el més mínim inconvenient per resoldre de manera consensuada aquesta situació».

Des de la CCMA també recorden que el 2012, des del Comitè d’Empresa també va demanar-se una investigació de la filtració i van anunciar-se denúncies als Mossos d’Esquadra i a l’Agència de Protecció de Dades, pel que aquestes protestes resulten «difícils d’entendre».

Per ara s’han solidaritzat amb el treballador encausat els candidats d’En Comú Podem, Xavier Domènech, i ERC, Joan Tardà. Els representants del Comitè d’Empresa també han fet arribar la seva demanda al president Carles Puigdemont i a la comissió de control parlamentari de la CCMA.