Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Patricia López és una periodista de Público especialitzada en temes policials i de tribunals, autora d’importants exclusives. La més recent: la publicació de les gravacions de dues converses entre el minstre espanyol de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, i el director de l’Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso.

Però López també es troba darrere d’altres investigacions rellevants, com per exemple la trama policial i empresarial desplegada pel comissari José Villarejo i que té importants i fosques connexions polítiques, amb casos com el “Petit Nicolás” o la invenció d’informes per desprestigiar polítics independentistes.

Aquesta feina periodística li ha costat a López la persecució per part de Villarejo. Al gener va patir un intent de detenció i pressions per tal que desvelés les fonts d’uns reportatges que relacionaven aquest comissari amb un intent d’assassinat, i també ha rebut dues querelles, una d’elles ja arxivada. Els últims atacs han tractat de desacreditar-la professionalment mitjançant Información Sensible, un digital propietat de l’entorn de Villarejo que altres vegades ja ha utilitzat com a mitjà per difondre rumors, donar la seva versió dels conflictes en què es troba immers o desprestigiar diferents adversaris.

En una entrevista publicada pel digital Cuarto Poder ahir mateix, Patricia López lamentava el silenci mediàtic i periodístic que ha envoltat aquesta persecució. Pràcticament cap mitjà excepte Público i algun altre digital se n’han fet ressò ni el cas ha arribat a les tertúlies televisives encarregades de marcar l’agenda mediàtica. Tampoc, denuncia la periodista, s’han posicionat les associacions professionals, a excepció del Sindicat de Periodistes de Madrid.

El seu cas contrasta amb la ràpida i contundent indignació que va despertar les paraules de Pablo Iglesias criticant un periodista. O la veu amb la que compten de forma constant en múltiples tertúlies alguns periodistes com Eduardo Inda, un dels canals preferits de Villarejo a l’hora de filtrar les seves “exclusives”.