Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

L’observatori dels mitjans en francès Acrimed (acrònim d’Acció Crítica dels Mèdia) edita de forma regular unes cròniques en vídeo on analitza la cobertura de temes d’actualitat als mitjans francesos. En l’última edició repassa la criminalització de les mobilitzacions contra la Llei del Treball d’amplis sectors dels treballadors i la ciutadania i analitza com el llenguatge emprat s’ha endurit i homogeneïtzat, costant de trobar veus dissidents al discurs mediàtic dominant. Expressions militars com “presa d’ostatges”, per referir-se a aquells ciutadans que no poden omplir els dipòsits dels cotxes pels bloqueigs de les benzineres, o “dictadura cegetista”, en referència a la força de la CGT, el principal sindicat francès -però ni molts menys l’únic que participa a les mobilitzacions- s’han convertit en dominants en titulars i editorials.