Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Josep Maria Brunet, periodista de La Vanguardia i col·laborador habitual de 8tv ha acusat a “algun tipus de funcionari” -en relació als serveis secrets o cossos de seguretat espanyols- d’haver fet i després difós les fotografies de Leo Messi de vacances en un iot poc després de ser condemnat per frau fiscal i en plena campanya del Barça en suport al jugador.  Les imatges -publicades pel diari on treballa Brunet i també a Mundo Deportivo, del mateix grup editorial- estan signades per GTRES, una agència de notícies habitual en la temàtica “rosa”. Altres diaris n’han publicades que estan signades per Grosby Group, una agència de fotografia internacional, també especialitzada en xafarderies. Algunes altres estan extretes directament del compte d’Instagram d’Antonella Rocuzzo, parella de Messi.

Brunet assegura que les imatges han estat preses amb l’objectiu de desprestigiar el futbolista -“de la mateixa manera que va passar amb Rodrigo Rato”- i aporta com a prova que “són massa casualitats”.