Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Encara que es diu Catalunya Diari no està especialitzat en informació del país. En realitat, aquest digital tampoc fa exactament informació, sinó que més aviat és un recull de rumors, coses que es troben per internet sense contrastar, vídeos o textos virals –o almenys això assegura el titular-, xafarderies, algunes curiositats i alguna informació de servei públic com el temps, les places que oferta Correus o els millors trucs per buidar el pot de quètxup.

La fórmula no és nova i barreja el sensacionalisme més extrem, molts successos amb un to predominantment morbós, molt «espectacular» i «sorprenent» als titulars i un cert rerefons xenòfob en algunes notícies. És el model de negoci dels portals anomenats «virals» –en què sota un format que podria semblar informatiu es colen vídeos de gatets, polèmiques de famosos i suposats trucs de salut- el més famós dels quals és l’estatunidenc Buzzfeed.

Ara mateix comparteixen portada a Catalunya Diari els clients d’un McDonalds que van trobar un cuc viu dins un nugget de pollastre. Una notícia de gener del 2015 –això no ho especifica- òbviament falsa, ja que és impossible que un cuc pugui sobreviure al congelat i posterior fregit del nugget. Una noia a qui li extreuen una bola de pèl de gat de la vagina, una notícia que també és antiga i a més està desmentida. La troballa –el 2007- d’una calavera amb la «imatge» d’un extraterrestre –quina imatge tenen els extraterrestres? La història del nen més gras del món. O l’home que decideix no pagar la boda de la fillastra a causa d’una desil·lusió. I així podríem continuar.

Les fonts principals d’informació són els tabloides britànics i els webs de curiositats de la xarxa i inclou una secció de paranormal. Pràcticament no hi ha cap contingut original i tots els texts són breus, pensats per ser consumits i compartits ràpidament.

En favor de Catalunya Diari cal reconèixer el baix nivell de continguts sexistes, habituals en aquest tipus de portals, de fet hi ha molt pocs titulars enfocats cap al sexe, un dels reclams més populars de les notícies virals.

El portal forma part de El Món –de fet l’URL indica que ets «catalunyadiari.mon.cat», pel que tècnicament –en el recompte de visites aquestes computen en el global d’aquest diari digital. El Món no és el primer diari que inclou continguts d’aquest tipus per a guanyar clics –i algunes de les notícies més escabroses poden trobar-se també als portals de mitjans generalistes– però sí que és el primer que, a Catalunya, opta per l’estratègia de dedicar-li un mitjà propi i específic.