Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

John Kirby, portaveu del Departament d’Estat dels Estats Units -l’equivalent al ministeri de l’Interior-, estava oferint informació sobre la lluita contra l’Estat Islàmic quan va aturar la roda de premsa per mirar el que feia un periodista. “Estàs jugant a aquesta cosa dels Pokémon”, li diu Kirby a l’informador.

El periodista -qui no apareix en el vídeo- va respondre que només revisava l’estat del seu compte al joc. Després de la breu conversa, el portaveu va reprendre el seu discurs com si res, però un cop acabat i just abans de plegar els seus papers, va tornar a dirigir-se al reporter per preguntar-li si havia atrapat algun pokémon. El resultat havia estat negatiu, així que el portaveu assegura que “li sap greu”.