John Kirby, portaveu del Departament d’Estat dels Estats Units -l’equivalent al ministeri de l’Interior-, estava oferint informació sobre la lluita contra l’Estat Islàmic quan va aturar la roda de premsa per mirar el que feia un periodista. “Estàs jugant a aquesta cosa dels Pokémon”, li diu Kirby a l’informador.

El periodista -qui no apareix en el vídeo- va respondre que només revisava l’estat del seu compte al joc. Després de la breu conversa, el portaveu va reprendre el seu discurs com si res, però un cop acabat i just abans de plegar els seus papers, va tornar a dirigir-se al reporter per preguntar-li si havia atrapat algun pokémon. El resultat havia estat negatiu, així que el portaveu assegura que “li sap greu”.

Un dels principals projectes de Mèdia.cat és l’Anuari dels Silencis Mediàtics, que treu a la llum temes silenciats pels mitjans de comunicació i que es finança gràcies al micromecenatge: això vol dir que les nostres investigacions no depenen de cap gran finançador que les pugui condicionar, sinó de petits suports de moltes persones alhora.

#AraMésQueMai, ens hi ajudes?

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2019