Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Qui són els amos de les notícies? Qui gasta milions en crear, mantenir o comprar els grans mitjans de comunicació què després elaboren i difonen la gran majoria d’informació que rebem? Com funciona la relació entre premsa i poder als diferents països? Multinacionals, grans empresaris, prínceps, dictadors i polítics s’encarreguen de coaccionar el periodisme per la via més eficient que existeix: la propietat dels mitjans de comunicació i també, cada cop més, internet. Reporters sense Fronteres exposa aquests temes en una documentada i extensa revista: Els oligarques fan les compres (en francès) on analitza els models de control mediàtic en diferents països: Els EUA, Rússia, Xina, Turquia. Itàlia, Egipte, Grècia… Encara que no hi ha cap capítol específic sobre l’Estat espanyol.

Un dels principals projectes de Mèdia.cat és l’Anuari dels Silencis Mediàtics, que treu a la llum temes silenciats pels mitjans de comunicació i que es finança gràcies al micromecenatge: això vol dir que les nostres investigacions no depenen de cap gran finançador que les pugui condicionar, sinó de petits suports de moltes persones alhora.

#AraMésQueMai, ens hi ajudes?

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2019