Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Qui són els amos de les notícies? Qui gasta milions en crear, mantenir o comprar els grans mitjans de comunicació què després elaboren i difonen la gran majoria d’informació que rebem? Com funciona la relació entre premsa i poder als diferents països? Multinacionals, grans empresaris, prínceps, dictadors i polítics s’encarreguen de coaccionar el periodisme per la via més eficient que existeix: la propietat dels mitjans de comunicació i també, cada cop més, internet. Reporters sense Fronteres exposa aquests temes en una documentada i extensa revista: Els oligarques fan les compres (en francès) on analitza els models de control mediàtic en diferents països: Els EUA, Rússia, Xina, Turquia. Itàlia, Egipte, Grècia… Encara que no hi ha cap capítol específic sobre l’Estat espanyol.