Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

En el programa “A punto con la 2” del segon canal de TVE entrevistaven el psicòleg Rafael Santandreu, que defensava la importància del perdó. L’exemple escollit, però, és com a mínim desafortunat i, en el moment que recull el vídeo, Santandreu afirma que “a Hitler cal acceptar-lo incondicionalment i llençar-li amor. D’acord que aquesta persona estava molt boja, però en el fons tenia un potencial meravellós”. La presentadora respon que “n’hi ha molts que en discreparem” i el psicòleg hi torna: “Potser calia apartar-lo o apartar-se’n, perquè aquesta persona està tan boja que és perillosíssima”.

Aquesta línia argumental, en primer lloc, banalitza el nazisme en reduir-lo a una qüestió de la salut mental d’Adolf Hitler, quan en realitat va ser un moviment ideològic amb complexes implicacions polítiques, econòmiques i socials. Com ho podien fer les víctimes del règim nazi per “apartar-lo o apartar-se’n”? Però, a més, en segon lloc, les afirmacions suposen un estigma cap a les persones amb trastorns mentals, que són comparades amb el genocida alemany sense cap evidència científica que certifiqui que Hitler “fos un boig”.

Aquest vídeo ha estat recollit pel periodista Juan Miguel Garrido i difós a través del seu compte de Twitter.