Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

La reacció del govern de Recep Tayyip Erdogan al cop d’Estat que va viure Turquia el 15 de juliol està afectant cada cop més sectors. A la depuració massiva de les institucions, l’exèrcit, la policia i la judicatura -amb més de 60.000 funcionaris detinguts, acomiadats o investigats, entre altres mesures com la prohibició dels acadèmics de sortir del país o l’anul·lació de milers de passaports- ha seguit el tancament massiu de mitjans i la detenció de periodistes. La darrera mesura ha suposat la il·legalització de 45 diaris, 15 revistes, 16 canals de televisió, 23 ràdios, 29 canals multimèdia i tres agències de notícies. A més, milers de webs han estat bloquejades.

Encara que la versió oficial assegura que tots aquests mitjans estan relacionats amb el clergue i empresari Fetulà Gülen, acusat de ser l’organitzador del cop, la realitat és que entre els mitjans i periodistes reprimits n’hi ha de tot tipus  de crítics amb les polítiques d’Erdogan, inclosos el diari anarquista Meydan, la periodista kurda Zerha Dogan o la televisió infantil Yumurcat.