Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Amy Goodman i el seu programa Democracy Now! són un dels principals referents del periodisme independent i amb consciència social dels Estats Units. Les versions en ràdio i televisió dels seus reportatges es reprodueixen a centenars de ràdios locals, no només als EUA sinó a molts d’altres països. Els seus vídeos i podcastst tenen centenars de milers de visites a Internet.

Ara Goodman s’enfornta a una ordre de detenció dictada per uns fets succeïts mentre cobria unes protestes dels pobles indígenes de Dakota del Nord contra la construcció d’un oleducte. En un moment donat els manifestants van traspassar  la tanca que delimitava la propietat on treballaven les excavadores i van encarar-se als guardes de seguretat de l’empresa, que van respondre amb gossos i gasos lacrimògens, deixant nombrosos ferits. Goodman i un càmera del seu equip van cobrir els fets en primera línia i el seu reportatge va esdevenir viral i va ser retransmès per nombroses televisions comercials. Ara un jutge de Dakota del Nord ha dictat una ordre de detenció contra la periodista per haver envaït una propietat aliena. Goodman assegura que tot plegat és “una inacceptable violació de la llibertat de premsa”.

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2021

Aquest és el reportatge que ha generat la polèmica.