Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

El Programa de Ana Rosa, un dels més vistos a la seva franja horària a tot l’Estat espanyol s’ha desplaçat fins al barri sevillà on vivien els cinc joves acusats d’haver violat col·lectivament una noia de 19 anys a Pamplona durant les passades festes de Sant Fermí.

El reportatge no aporta cap novetat al cas. No s’entrevista a ningú que tingui informació rellevant ni cap expert que pugui analitzar els fets, sigui des d’un punt de vista mèdic, forense o sociològic. En canvi s’entrevista als veïns dels acusats –ara mateix en presó preventiva- per saber que en pensen.

La peça comença amb els noms de pila dels presumptes violadors i explica els seus orígens comuns al barri sevillà de Los Pajaritos, un perfil humanitzador i que genera empatia. Al llarg del reportatge la periodista sempre s’hi refereix com «els nois» i mai com a «presumptes violadors o agressors».

La primera veïna entrevistada assegura que «són boníssims». Tota la resta de testimonis repeteixen el mateix, amb detalls entendridors com que «cuida als seus pares que estan malalts» i que «ara estan destrossats». Encara que la majoria de veïns es limiten a confiar en la presumpció d’innocència n’hi ha que van més enllà i no només asseguren que «no han fet res» sinó que culpa la víctima: «les dones avui en dia van molt soltes» i que [els agressors] «han patit una emboscada per part d’aquesta noia».

Significativament molts d’aquests testimonis prefereixen que no se’ls vegi la cara i se’ls distorsioni la veu per oferir la seva opinió. El que és més discutible és que Telecinco accepti opinions acusant una víctima d’una violació per part d’un anònim que troben pel carrer.

En el passat el mateix programa ja va mostrar aquesta empatia amb els presumptes violadors en un vídeo que, després, ha decidit eliminar del web.