Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Mundo Deportivo ha dedicat almenys mitja dotzena de peces a «l’escàndol» d’un vídeo sexual protagonitzat per dos jugadors de l’Eibar i una noia, per ara anònima. L’espai que el periodisme esportiu –però també el generalista- destina a aquest tipus de no notícies fabricades a partir de continguts extrets de les xarxes és un tema que Mèdia.cat ha analitzat en diverses ocasions, ahir mateix en aquest article d’opinió de Matilde Gordero.

mundo deportivo

En aquest cas, però, la qüestió va més enllà de la pèrdua de temps i espai per fabricar una sèrie de peces destinades a capturar el clic morbós de l’internauta, ja que es posa en perill la intimitat d’unes persones. Els futbolistes, però també la noia que va ser gravada, segons sembla, sense el seu consentiment.

Gràcies a Mundo Deportivo hem pogut saber de l’existència d’aquest vídeo amb prou dades per a localitzar-lo fàcilment a les xarxes socials. També els memes i acudits que s’han fet a Twitter amb el tema, la reacció del club i, fins i tot, especular amb la identitat de la noia del vídeo. Aquest darrer text fins i tot recordava com el cas podia emparentar-se amb el de la jove italiana que va suïcidar-se després d’un any d’assetjament per la publicació a Internet d’uns vídeos sexuals on apareixia. Paradoxalment aquesta jove es va llevar la vida després de patir articles com aquest mateix que publicava Mundo Deportivo.

El que, paradoxalment no podem assabentar-nos llegint Mundo Deportivo –a excepció de l’article d’opinió de Mònica Planas– és que la noia en qüestió ha denunciat els dos futbolistes per gravar-la sense el seu consentiment. De fet, al vídeo pot sentir-se clarament com ella els demana que deixin de fer-ho.

Aquesta dada, bastant rellevant per a explicar la història –en cas que es consideri que cal explicar-la- ha estat amagada no només per Mundo Deportivo, sinó per molts altres mitjans i programes esportius.