Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

El relator especial de l’ONU sobre la llibertat d’expressió va urgir als estats a prendre mesures que garanteixin la seguretat dels periodistes.

A la vigília del Dia Internacional per posar fi a la Impunitat contra Periodistes, David Kaye va emetre un comunicat on va recordar que la protecció d’aquest gremi està vinculada al compliment dels estàndards internacionals de drets humans.

“Els atacs a periodistes i les amenaces a la seva seguretat tenen diverses formes: atemptats a la seva integritat física, interferència amb la confidencialitat de les seves fonts i assetjament mitjançant vigilància, per citar només algunes”, va apuntar.

Kaye va subratllar que la protecció contra qualsevol d’aquestes modalitats és fonamental no només perquè els comunicadors exerceixin el seu treball, sinó perquè la societat tingui accés a la informació i perquè els governs rendeixin comptes.

L’expert va considerar particularment preocupants les creixents amenaces a la seguretat digital dels periodistes.

Segons les xifres més recents del Comitè per a la Protecció de Periodistes, 52 de professionals dels mitjans de comunicació han estat assassinats en el que va d’aquest any i, en la majoria dels casos, els Estats no han pres mesures per enjudiciar als responsables.