Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

El Telediari de TVE va donar un ampli espai a dos incendis mortals ocorreguts a Cáceres i Reus, on hi va enviar redactors especialment. Però tot i la cobertura, la notícia es limita a assenyalar que el foc va originar-se “en caure una espelma encesa al matalàs on dormia la dona que ha mort”. En cap moment s’explica que aquest fet venia motivat perquè la Gas Natural havia tallat la llum per impagament. La dada no apareix als informatius migdia -on potser la dada encara no estava contrastada- però tampoc als de la nit (minut 25:27). El periòdic Diagonal ha analitzat més en profunditat aquesta cobertura.

Un dels principals projectes de Mèdia.cat és l’Anuari dels Silencis Mediàtics, que treu a la llum temes silenciats pels mitjans de comunicació i que es finança gràcies al micromecenatge: això vol dir que les nostres investigacions no depenen de cap gran finançador que les pugui condicionar, sinó de petits suports de moltes persones alhora.

#AraMésQueMai, ens hi ajudes?

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2019