Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Cada 17 de novembre Grècia commemora la revolta dels estudiants universitaris de 1973 contra la dictadura militar. L’acció més destacada dels estudiants va ser ocupar el campus de la Universitat Politècnica i muntar-hi una ràdio clandestina per cridar a l’aixecament popular contra la dictadura. Com no sabien si l’emissor funcionaven van començar a fer proves dient “Aqui la politècnica”. Aquesta senzilla  frase es convertiria en el lema de la revolta. L’experiment va durar poques hores, ja que l’exèrcit va enfonsar la porta amb un tanc i centenars de soldats armats van començar a disparar contra els estudiants amb un balanç de morts encara desconeguts. Des de llavors cada 17 de novembre hi ha activitats a tots els centres educatius i una manifestació antifeixista que va des de la politècnica fins a l’ambaixada dels EUA, país que donava suport a la junta militar.

Aquest vídeo recupera la breu emissió d’aquesta ràdio amb imatges de l’època. Per saber-ne més podeu llegir aquesta cadena de tuits del periodista Hibai Arbide: