Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

És l’enèsima noticieta. Una notícia que no acaba de ser. Ja m’enteneu. Avui en dia hem de donar pinso a la màquina, a la web, a les xarxes. I ja no sabem d’on agafar les mandarines. Prova d’això és la ‘notícia’ de que el youtuber Mr GranBomba (té 486.000 subscriptors) va fer el que fa habitualment i es va endur una bona bufetada. Aquest jove d’Alacant es dedica a fer bromes amb càmera oculta. I la brometa en qüestió era preguntar a un treballador d’un servei de missatgeria per una adreça i enmig de la conversa dir-li «cara anchoa». La cosa és fotre-se’n del missatger, però aquest s’emprenya i després de mostrar la seva ira li clava una manada a la cara que em recorda l’època escolar.

És això. Això i després aquest Mr GranBomba anant a l’hospital per obtenir un informe de lesions i poder denunciar a qui el va picar. A banda, un discurset sobre que no s’ha d’agredir a ningú i que ell només vol que li demanin perdó.

Tenim dues coses. Una, que fem notícia de qualsevol cosa només pel sol fet de que sabem que pot haver-hi clics (jo mateix ho he rebut per diversos grups de Whattsapp). I dues, que en el fons tenim l’obscur instint de pensar que ja li està bé a aquest noi que li plantin una bufa.

No hi ha cap debat possible. És una agressió. Ara bé, la innocència de Mr GranBomba és qüestionable com a mínim. Va provocar? Es mereixia tal galeta? No importa, ja el tenim a les webs dels diaris i demés. Felicito a les capçaleres que no ho han fet. Però després, de les capçaleres que guanyen clics amb el «cara anchoa» hem de rebre grans lliçons d’ètica periodística pel famós cas Nadia o per fer cada dia la nostra feina, una de les més difícils que hi ha.

Els articles d’opinió expressen punts de vista individuals dels seus autors i autores, que no tenen perquè coincidir sempre amb els del Grup Barnils ni amb els de l’Observatori Mèdia.cat.