Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

La plataforma “Ràdio Sabadell Diu Prou”, formada per treballadors de l’emissora, ha fet públic aquest migdia un comunicat en què alerta de la precarietat laboral i la creixent politització amb què treballen, així com les coaccions del regidor responsable de l’emissora. Al text, difós a les xarxes socials amb l’etiqueta #RàdioSabadellDiuProu, la plantilla es mostra “farta d’una gestió lamentable moguda pel revengisme i les constants amenaces i coaccions rebudes”.

Els treballadors denuncien que el govern municipal no ha complert la promesa de “blindar la política de la ràdio”, sinó tot el contrari. La regidoria de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, encapçalada pel comunicador Miquel Soler, de Guanyem Sabadell, hauria imposat fins i tot la tria musical de l’emissora, sempre segons els treballadors. Segons citen textualment, després que la direcció de la ràdio fes arribar al regidor un comunicat de l’assemblea de treballadors sobre qüestions laborals, Soler va cridar tres empleats al despatx i els va dir frases com: “sobre la taula hi havia una sèrie de millores que heu tirat per terra quan la vau liar amb aquell comunicat” o bé “hi ha persones que han estat acomiadades i és probable que no siguin els últims moviments d’aquest tipus en el futur”. També denuncien una “cacera de bruixes” en l’acomiadament del cap d’emissions de l’emissora, que qualifiquen de “venjança personal i política” pel “vincle” que uneix la primera persona que va ocupar aquest càrrec i l’actual regidor responsable de la Ràdio.

D’altra banda, els treballadors consideren que la programació de la ràdio és “desproporcionada” en relació als recursos humans disponibles, cosa que els obliga a fer jornades laborals de més de deu hores de manera habitual, en una plantilla que és majoritàriament mileurista. A més, denuncien que no s’ha implementat una escala salarial que equipari funcions equivalents amb una mateixa retribució, com reivindicaven, sinó que es mantenen “desigualtats de condicions i sous del passat”. També exposen que hi ha tres vacants que no s’han cobert i una persona que treballa com a falsa autònoma sense que se’n regularitzin les condicions, entre d’altres circumstàncies que els aboquen a la precarietat.

La situació s’hauria agreujat des d’aquest setembre, amb l’inici de la nova programació dissenyada per la nova directora de l’emissora, Montse Pérez Creus. El seu nomenament va posar fi al llarguíssim procés de renovació de la direcció, que havia començat el 2012 i es va allargar fins la tardor del 2015 per manca d’acord polític. Els treballadors confien ara en obrir una via de diàleg amb l’actual govern municipal, encapçalat pel republicà Juli Fernàndez i format per ERC, Unitat pel Canvi, la Crida i Guanyem, amb l’objectiu que es respectin els drets laborals de la plantilla i “treballar amb llibertat i sense pressions”.