Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Un nou cas de violència masclista als Països Catalans que il·lustra els pitjors tics predemocràtics de l’Estat espanyol. M’escriu l’Anna Gabriel i hi posa noms i circumstàncies. I resta la sensació que n’hem parlat poc i que hem aprofundit menys.

La nena apunyalada pel seu pare a Benifaió (Ribera Alta), vivia de dilluns a divendres a la presó de Picassent. Hi vivia perquè la seva mare, Sara Majarenas, compleix condemna després d’haver estat detinguda el 2005 per formar part d’un comando operatiu d’ETA.

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2019

Majarenas és de Donostia. Malgrat això, està empresonada a Picassent, a sis-cents quilòmetres de casa seva. I la seva retenció a la presó significa, també, presó per la filla.

Ara, en aquests moments, la nena es troba ingressada a l¹UCI Pediàtrica de La Fe, estable dins la gravetat, i als familiars els tocarà fer aquests sis-cents quilòmetres tantes vegades com faci falta.

Aquest mateix dissabte, Bilbao va omplir els carrers amb centenars de milers de persones que es manifestaven a favor dels drets dels presos polítics. I denunciaven exactament això: que l’alto el foc d’ETA hauria d’haver posat punt final a unes polítiques de dispersió dels presos que no haurien d¹haver existit mai. Reclamaven que mares com Sara Majarenas, que ha complert tres quartes parts de la condemna, surtin de la presó.

La cadena de despropòsits polítics i jurídics que mantenen Sara Majarenas a la presó ha acabat comptant amb la falta de contextualització i el silenci vergonyant de massa mitjans. Perquè parlar de violència masclista sembla que s’ho comencen a permetre, però parlar de presos polítics continua essent un tabú a la premsa espanyola.

Els articles d’opinió expressen punts de vista individuals dels seus autors i autores, que no tenen perquè coincidir sempre amb els del Grup Barnils ni amb els de l’Observatori Mèdia.cat.