Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Aquest informe sorgeix de la demanda del Servei Civil Internacional de Catalunya al Grup de Periodistes Ramon Barnils de fer un estudi sobre la cobertura que fan els mitjans de comunicació del conflicte entre Palestina i Israel.

L’informe analitza 629 articles del Diari Ara, La Vanguardia i El País i 118 peces televisives sobre el conflicte entre Israel i Palestina emeses per TV3 i RTVE entre l’1 d’abril del 2015 i el 30 de setembre del 2016, per determinar fins a quin punt la normalització de l’Estat d’Israel i la problematització del palestí, les vulneracions de Drets Humans o la diversitat de fonts estan presents en la cobertura del conflicte.

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2019

Lluny de la innocència que se li pressuposa d’entrada, el llenguatge mediàtic pot ser una arma de destrucció massiva de ponts entre comunitats en conflicte o una eina per a la construcció d’imaginaris positius que caminin cap a la resolució d’aquest. Posicionar-se en la segona té un nom: periodisme de pau.

Aquí podeu descarregar l’informe complet.

Un dels principals projectes de Mèdia.cat és l’Anuari dels Silencis Mediàtics, que treu a la llum temes silenciats pels mitjans de comunicació i que es finança gràcies al micromecenatge: això vol dir que les nostres investigacions no depenen de cap gran finançador que les pugui condicionar, sinó de petits suports de moltes persones alhora.

#AraMésQueMai, ens hi ajudes?

Ves a Verkami Anuari Mèdia.cat 2019