Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Ha nascut una nova secció a l’apartat de vídeos del nostre mitjà digital. La trobareu al costat de la secció de «Gatets monos fent coses inversemblants», que des de fa anys és la més visitada de totes, i just a sota de la de «Caigudes espectaculars en bicicleta de muntanya», que déu-n’hi-do els clics que té, per molt que sembli la mateixa trompada repetida mil vegades. La nova secció no té tant de glamour com aquestes dues, però promet esdevenir un èxit aviat: hi posarem els centenars de vídeos que circulen per Internet amb pares de futbolistes de categories infantils estomacant-se a les grades, després d’insultar-se mútuament durant tot el partit.

El vídeo de la baralla al camp d’Alaró (Mallorca) va inaugurar la secció fa uns dies i ja acumula centenars de milers de visualitzacions, malgrat els crits histèrics d’una dona que era al costat de la persona que ho gravava, que va dient «¡Qué vergüenza, qué vergüenza!», i que distreuen l’atenció. Però no patiu, que la secció creixerà de seguida amb molts altres vídeos que estem segurs que els lectors ens enviaran, perquè baralles com aquesta n’hi ha alguna cada cap de setmana als milers de camps de futbol on els infants corren darrera una pilota mentre els seus pares s’esgargamellen a les grades animant-los perquè guanyin (o lesionin el contrari).

Tant li fa que aquests vídeos siguin com un cop de puny per aquells que s’esforcen a fer de l’esport una activitat de solidaritat i camaraderia entre rivals, on el fair-play s’imposi a l’agressivitat. Tant li fa, perquè el que ens importa a nosaltres és que la gent cliqui el vídeo per curiositat o per morbo, digues-li com vulguis, i sempre podem dir que ho fem per mostrar allò que no hauria de passar mai en un camp d’esports, igual com posem els vídeos de caigudes per ensenyar als ciclistes que han de ser més prudents quan vagin per llocs difícils, no és així?

I és que, escolta tu, amb alguna cosa hem de substituir la secció de «vídeos de ties bones amb poca roba» que teníem abans, que tanta audiència ens donava i que, d’ençà que les feministes ens van fer aquella campanya recriminant-nos-ho, molt a contracor hem hagut de suprimir…

Els articles d’opinió expressen punts de vista individuals dels seus autors i autores, que no tenen perquè coincidir sempre amb els del Grup Barnils ni amb els de l’Observatori Mèdia.cat.