Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

iCat torna a la FM i tots els que formem part del sector cultural (tan els que en són practicants com els que en som altaveus) ho rebem com una gran notícia, la bona nova de l’any. Entre aquesta novetat i la sensata rebaixa de l’IVA cultural del 21 al 10% (i perdoneu l’apunt, però quin capítol m’he perdut sobre el cinema? Al final el cinema no és cultura?), sembla que les destrosses que ha patit el sector durant els darrers anys, es comencen a reconduir. O com a mínim es demostren unes intencions que comencen a obrir clarianes en un cel que vivíem molt ennuvolat.

Satisfets de deixar de rebre cops de colze, i contents de la notícia sobre l’operació tornada d’iCat FM (prevista pel setembre del 2017), el primer i  més important és felicitar a tots els periodistes resistents que no s’han donat per vençuts i que durant aquests anys de guaret han mantingut fermes les parets de la casa. Han estat uns anys molt difícils, i han treballat per mantenir Icat.Cat com un mitjà de comunicació cultural de qualitat, un fet que ha estat cabdal perquè aquest retorn fós possible. Ara no ha calgut una reconstrucció de l’emissora, sinó simplement, un sensat retorn a la seva merescuda difusió per la FM. Una petició estranya per una ràdio: tan estrany com que el dia 1 d’octubre del 2012 deixés d’emetre per la Freqüència Modulada.

Però quan i perquè es decideix que un mitjà de comunicació s’emmudeixi? Hi ha pitjor agonia per una ràdio que et treguin de la FM? Quin sentit han tingut aquests anys de dol, reconduits (i camuflats) darrera d’una suposada aposta digital?

El seny ha tornat, l’aposta personal de persones amb poder de decisió ha fet que iCat torni a bon port. Amb l’inici del nou curs, tornarà a la FM. Ara bé, quan i com se’ns donaran explicacions perquè ara fa cinc anys va deixar d’estar-hi?

Els articles d’opinió expressen punts de vista individuals dels seus autors i autores, que no tenen perquè coincidir sempre amb els del Grup Barnils ni amb els de l’Observatori Mèdia.cat.