Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Segurament les lleis de l’audiovisual i dels mitjans públics d’aquest país són més que millorables. Això em preocupa relativament. Un país que té un Parlament on es reprova Vicent Sanchis com a director de la seva televisió nacional té un problema. Bé, en té de molts altres, però aquest és cardinal. Hi ha problemes més grossos en Sanitat, Benestar Social o Rodalies, d’acord. Ara bé, un país que no sap explicar-se, una societat incapaç de saber què i com dir és una societat pobra i amb un horitzó minso i absurd.

Sanchis sí. La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals fa el que ha de fer. Quan un organisme d’aquest tipus no actua se’l titlla de rònec, funcionarial (en el pitjor sentit) i de cementiri d’elefants. Doncs no, la ‘Corpo’ està ben viva malgrat que a molts els hi pesi. Gràcies.

Tothom es retrata aquí. Sanchis és un símptoma de la superioritat moral de certa esquerra i de l’oposició política mal entesa. Per una banda, hi ha qui creu que si no s’és dels ‘seus’ no s’és professional (ni bo ni dolent), i per altra banda hi ha qui creu que qualsevol cosa es pot llançar contra el Govern. No tot és vàlid i no tot s’hi val.

Molt sovint les coses són tal com semblen. Sí, TV3 en tant que pública és una qüestió política. I qui la dirigeix és fruit d’aquesta dialèctica. Ara bé, podem parlar ja d’una vegada de com pot millorar la nostra tele? Millorar, no esbandir. Preocupa el lideratge i l’audiència és clar. Perquè TV3 ha perdut l’oremus i és una empresa neoliberal preocupada només per beneficis comercials? Doncs no ben bé. Si no és líder no pot influir. No apareixeria en el mercat comercial duopolitzat per Mediaset i AtresMedia. I tampoc estaria en plataformes de continguts, ni comptaria per moltes altres coses que els mortals desconeixem.

El de director de TV3 és un càrrec que porta trampa. És com ser porter de futbol, només se’n destaquen els errors. A més en aquest cas, amb el poc marge pressupostari existent (retallades programades des de Madrid, no ho oblidem), l’objectiu és el de seguir remant i seguir sent líder: en audiència, en relat i en qualitat. El famós espai comunicatiu català el formem tots: des de la premsa gratuïta fins a les productores de cinema, passant per les ràdios locals. Si no li va bé a un de nosaltres vol dir que no ens va bé a ningú. Som-hi Sanchis!

Els articles d’opinió expressen punts de vista individuals dels seus autors i autores, que no tenen perquè coincidir sempre amb els del Grup Barnils ni amb els de l’Observatori Mèdia.cat.

Un Comentari

  1. dardo

    No se trata de nada de lo que dice este señor. Ignora lo que ya manda l’Estatut sobre la neutralidad exigible a los medios públicos, ignora la designación democrática de sus directores, ignora la importancia de los medios públicos para la defensa del Derecho a la Información. Y, en el caso de Sanchis, ignora el curriculum del personaje. Es como si designaran a Urdaci director de TVE; ¿qué diríamos?