Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Gabriele del Grande és un periodista i documentalista italià detingut en un centre d’internament per a estrangers de Turquia des de fa 10 dies. En situació d’aïllament i sense que se li hagi comunicat cap càrrec, l’informador ha anunciat que iniciava una vaga de fam per reclamar el seu alliberament mentre a Itàlia es multipliquen les protestes i mobilitzacions en solidaritat, com la que es pot veure al vídeo a la ciutat de Lucca, a la Toscana, d’on és originari.

Del Grande és expert en fronteres i migracions i ha fet diversos documentals sobre els refugiats i ara mateix es trobava treballant en un reportatge sobre l’origen de la guerra siriana i l’aparició de l’ISIS i sospita que la seva detenció té a veure amb aquests continguts.