Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

La CNN ha optat per oferir la informació política en un format que fomenta l’espectacularització i el drama de la mateixa manera que ja fa anys que ho fa la informació esportiva o els programes de telerealitat. Aquesta aposta va començar amb l’arribada de Jeff Zucker coma president de la cadena el 2013, una persona lligada a la televisió d’entreteniment i que una vegada va dir que “la idea que la política és esport és innegable, ho vam entendre i ho enfoquem d’aquesta manera”.

En aquest breu video-anàlisis, el periodista Carlos Maza explica com aquests formats han facilitat la difusió de les tesis i mentides de Trump i els seus seguidors -perquè oferien espectacle i audiències- per sobre dels fets i al veritat i així haurien contribuït a la victòria electoral d’aquest candidat.

Uns formats d’informació política, per cert, que els mitjans a l’Estat espanyol han importat ja fa força temps.