Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

L’últim anunci de Cola Cao ha despertat una agria polèmica amb acusacions de racisme i queixes a les xarxes socials. Un nou model de batut que li canvia la vida a tot de persones blanques fent coses normals -estudiar, creuar un carrer, viatjar en metro- mentre que l’únic negre és el cambrer que agita la beguda i el seu cabell arrissat es converteix en escuma. La revista PlayGround ha publicat un estens reportatge sobre el tema del qual poden destacar-se’n dos dels comentaris que cita: de la periodista de TVE Lucía-Asué Mbomío Rubio i dels músic Domingo Antonio Edjang Moreno.

En tot cas, encara que el missatge actual és més matisat i sibil·lí, hi ha una llarga tradició d’anuncis racistes i colonials per part de Cola Cao

Un historial que, probablement, només està superat pels famosos Conguitos -el nom del qual fa rerferència als ciutadans del Congo.