Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Al 2011 van produir-se a Mèxic 172 atacs a periodistes i mitjans de comunicació, 17 més que el 2010, segons l’informe anual de l’organització Artículo 19. Totes les organitzacions internacionals situen el país com un dels perillosos del món per exercir el periodisme, només superat per algunes situacions de guerra com el cas de Síria. Només durant els primers mesos de 2017 ja han estat assassinats cinc treballadors de mitjanssense que aparentment els poders públics i els propietaris de grans mitjans reaccionin de cap forma per evitar-ho. El documental Silencio forzado. El Estado, cómplice de la violencia contra la prensa en México, editat fa cinc anys és, però, absolutament vigent. Un document commovedor que revela que significa exactament ser periodista en aquest país.