Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Avui, de 17:45 a 20:15, la producció d’IB3 s’aturarà. Els treballadors i treballadores que duen a terme tasques tècniques a la cadena de televisió han convocat aturades per aquest vespre, que es repetiran dijous 25 de maig a la mateixa hora i els dies 30 de maig i 2 de juny. La seva intenció és, diuen, anar renovant la convocatòria de vaga mentre no s’abordi la situació de precarietat que viuen i que s’ha agreujat, com ja denunciava fa unes setmanes la plantilla d’informatius, amb l’arribada d’una nova empresa concessionària.

“La vaga és l’únic camí que ens queda quan ja hem exposat el problema a qui pertoca”, van assegurar els convocants de l’aturada en una concentració davant les portes del Parlament balear, dijous passat. L’objectiu de la mobilització era emplaçar les forces parlamentàries a repensar el model d’IB3 que, com recorda el mitjà crític Contrainfos, arrossega 12 anys de conflictes laborals i convocatòries de vaga, cinc canvis d’empreses concessionàries i set directors generals. “No es tracta d’un problema conjuntural sinó estructural i endèmic d’IB3″, asseguren les treballadores.

Ja fa mesos, des que Liquid Media es va guanyar el darrer concurs d’externalització dels serveis de la cadena, que la plantilla adverteix d’una precarització de les seves condicions, amb “uns salaris indignes i inferiors als d’altres televisions autonòmiques” tot i el superàvit econòmic de 645.000 euros amb què la radiotelevisió pública va tancar l’any 2016, segons avança Mallorca Diario. Els treballadors exigeixen mesures com un plus de nocturnitat decent, igual salari per igual treball o coses tan bàsiques com que es paguin els desplaçaments del personal a exteriors.

L’increment de la precarietat ha impactat també en els horaris de la plantilla, que denuncia que l’allargament de jornada -associat també a l’augment d’hores de programació- impedeix la conciliació familiar, especialment per a la gent que té criatures, “que és un 85% de la plantilla actual”, apunten les treballadores en lluita.