Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

“Maduro sosté que hi ha cinc punts cardinals”, va titular El País la setmana passada en una nova “demostració” de la incultura i incapacitat del president veneçolà. La prova era un vídeo viral penjat a les xarxes pels grups opositors. El problema és que Nicolás Maduro mai va dir això, sinó que l’expressió feia referència irònica a una piulada d’un dirigent opositor que sí que afirmava que n’hi havia cinc de punts cardinals, tal com demostra el vídeo sencer de les declaracions presidencials difós pel compte de desmentiment de notícies falses Maldito Bulo.

La notícia ja no pot trobar-se al web de El País -però sí a moltes d’altres que va agafar el diari madrileny com a font– que l’ha substituïda per una altra més precisa sobre la viralització del vídeo però on no fa cap referència a la manipulació de les paraules de Maduro, ni fa cap autocrítica i ni tan sols adverteix als lectors de l’errada inicial del diari. El País ha volgut abanderar la lluita contra les faules i notícies falses que corren per Internet contraposant-ne la fiabilitat dels mitjans tradicionals.