Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Qui és Cristiano Ronaldo? Segons aquesta peça de 46 segons emesa al Telediari de TVE -i recollida a Twitter per Juan Miguel Garrido– podria ser un model o un futbolista portuguès. En cap moment el locutor nombra l’equip espanyol pel qual treballa -i que acumula més casos de jugadors i entrenadors que presumptament haurien defraudat impostos. Les imatges escollides són, majoritàriament d’anuncis publicitaris protagonitzats per l’esportista i se’l pot veure vestint fins a nou samarretes diferents, però cap d’aquestes és la del Reial Madrid. La notícia, a més, ofereix principalment la versió de Ronaldo, segons el qual pagaria els 14,7 milions d’euros defraudats com a “mostra de bona voluntat”.

En altres ocasions Mèdia.cat ha documentat la parcialitat de la premsa madrilenya o barcelonina a l’hora d’informar dels possibles delictes dels futbolistes dels respectius equips, en aquest cas, però, es tracta d’una televisió pública d’àmbit estatal i per tant, en teoria, blindada de pressions comercials o de sentiment localista.

Un Comentari

  1. H.

    Res de nou sota la capa del Sol, ja sabem de quin peu calça TVE i en general tots els mitjans periodístics de Madrid. Però és curiós que ningú del seu domini cultural-lingüístic (de Sevilla, de Cadis, de Toledo, de Saragossa…) els posi en evidència. Generalment ha de ser algú de Catalunya qui ho assenyali, i com a Catalunya som ciutadans de segona, no en fan cap cas, ans al contrari, responen amb i-tu-més.

    PS. No es diu mencionar sinó esmentar.