Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

El 2016 hi va hi ha v¡haver més de 50 apagades d’Internet arreu del món. El 2015 n’hi va haver menys de vint, segons l’organització independent de ciberactivistes Access Now. Aquestes apagades acostumen a ser provocades en moments de forta tensió política i social i eviten que la ciutadania pugui organitzar-se i comunicar-se per evitar fraus electorals, abusos o cops d’estat. Normalment precedeixen moments d’abusos massius dels drets humans. A més, aquestes apagades han suposat un cost estimat de 240.000 milions per a l’economia global. A l’Àfrica, els ciberactivistes denuncien que aquest tipus de censura és cada cop més habitual i se suma al tràfic sense controls de les dades dels usuaris com a eina per afinar la repressió.