Aquest article va ser publicat fa més d'un any. La informació que hi apareix fa referència a la data de publicació.

Una de les conseqüències col·laterals del conflicte que enfronta Qatar amb Aràbia Saudita i els seus aliats és el bloqueig de les emissions la televisió via satèl·lit de notícies qatarí Al Jazeera. Aquest canal, una de les referències informatives internacionals, tant en àrab com en anglès, ha patit boicots i apagades a països com la mateixa Aràbia Saudita, Bahrein, Emirats Àrabs o Egipte. Però aquest conjunt de països ha anat més enllà i han posat el seu tancament com una de les condicions per acabar el bloqueig diplomàtic i comercial a Qatar. Per ara Al Jazeera ha decidit mantenir les emissions i ha reivindicat el seu “periodisme independent i rigorós” en un vídeo bilingüe en àrab i anglès. Al Jazeera i els seus periodistes ja han patit en el passat tot tipus de pressions i coaccions, incloses el bombardeig de les seves oficines o l’assassinat i empresonament dels seus periodistes.